Založ si blog

15 Najnebezpečnejších psích plemien

1. Kaukazský ovčiak -Nerád prijíma nových ľudí a je u neho najväčšie riziko, že zaútočí aj na človeka, ktorého síce pozná, no nebol s ním od narodenia.

 

2. Pitbull- bol pôvodne chovaný k štvaniu býkov a psím zápasom. Dnes je považovaný za najnebezpečnejšie plemeno Ameriky.

 

3. Nemecký ovčiak – Pastieri dobytka s ním však až tak spokojní nie sú. Existuje vysoké riziko, že na dobytok zaútočí.

 

4. Rotvajler-  u rotvajlerov plynie agresivita najmä z nezodpovedného vlastníctva či nízkej socializácie a výcviku. Najmenej podceňovaná však býva jeho sila, ktorej má toto plemeno rozhodne dostatok.

 

5. Aljašský malamut- Môže byť ťažké ho vycvičiť a spočiatku býva nepriateľský voči iným zvieratám a väčšine ľudí. Ako strážny pes je nespoľahlivý.

 

6. Husky- Je známe aj svojou agresivitou v prípade, že sa nudí.

 

7. Doberman- Bol vyšľachtený v roku 1890 v Nemecku, vykazujú agresívne správanie voči iným psom, ale aj ľuďom, preto už nie sú chované ako policajné psy.

 

8. Čau-čau- potrebuje neustálu pozornosť od majiteľov. V opačnom prípade sa nevyhnete agresivite a nevychovanosti. Avšak aj s patričnou pozornosťou ho nikdy neodnaučíte urputne chrániť svojho majiteľa.

 

9. Vlkopes- ide o kríženca vlka a psa. V dôsledku kríženia genetických vlastností sú jeho vzorce správania oveľa menej predvídateľné, než u samostatného vlka či psa.

 

10. Boxer- Pôvodom pochádza z Nemecka. Jeho hravá a energická osobnosť sú vyvažované tvrdohlavosťou.

 

11. Akita Inu- Pochádza z horských oblastí Japonska. V prítomnosti cudzích ľudí sa však chová odmerane a nie je vylúčená agresia.

 

12. Kanárska doga-  V niektorých situáciách môžu byť agresívne voči iným psom a cudzím ľuďom.

 

13. Brazílska fila-  Má úžasné sledovacie schopnosti, no je tiež impulzívny a agresívny. Vzhľadom k jeho temperamentu, veľkosti a agresii bol v niekoľkých krajinách jeho chov striktne zakázaný.

 

14. Nemecká doga-So svojou veľkosťou 1.11 metra drží rekord najvyššieho psa. Pôvodne bola vyšľachtená k lovu diviakov a jeleňov v Nemecku.

 

15. Americký Bulldog- Ide o veľmi nebojácne plemeno. Pôvodne boli vyšľachtené ako úžitkové psy na farmách. Ich úlohou bolo zabíjať škodnú a chrániť majetok.

 

 

Manželský pár sa obrátil na odborníkov, Prekvapenie prišlo, keď žena porodila Aziatku

16.09.2019

Manželský pár belochov z USA zaplatil údajne obrovské peniaze Inštitútu reprodukčnej medicíny a vedy (IRMS) za to, aby žena mohla porodiť. Po tom, čo prijala spermie, sa obaja budúci rodičia veľmi tešili na svojho potomka. Avšak, za minutých 500 000 dolárov, ktoré údajne zaplatili a tiež ujmu, dnes pýtajú odškodné. Pár sa už od tej doby rozviedol, pričom [...]

4-ročné dievčatko zmizlo z vlaku za záhadných okolností, po celých 20 rokoch však opäť našlo svoju rodinu!

11.09.2019

Dievča, ktoré zmizlo samotnému otcovi vo vlaku, keď mala iba štyri roky, sa s rodinou opäť stretla po celých 20 rokoch! Otec Yulie Goriny, Viktor Moiseenko, naposledy videl svoju dcéru v roku 1999 predtým, ako zaspal na 100 km ceste vlakom z Minska do Asipovichy. Ak by však vedel, že to bude naposledy, čo svoju malú dcéru uvidí, určite by nezaspal. T eraz, po [...]

Prišiel do nemocnice kvôli boľavému kolenu, no odišiel s diagnózou svojho penisu

21.08.2019

Do nemocnice prišiel s bolesťou kolena, no to ešte netušil, že má ešte vážnejší problém. Lekári totiž zistili, že jeho penis sa pomaly, ale isto mení na kosť. Aj keď to možno znie až neuveriteľne, je to pravda. Toto šokujúce odhalenie prišlo v nemocnici v New Yorku. Ide o 63-ročného muža, ktorý padol a pri páde si udrel hlavu i koleno. V nemocnici sa však dlho [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

patus222

„Tancuj ako by ťa nikto nevidel, miluj akoby ťa nikto nezranil, spievaj ako keby ťa nikto nepočul a ži ako by si mal zajtra umrieť.“

Štatistiky blogu

Počet článkov: 22
Celková čítanosť: 55093x
Priemerná čítanosť článkov: 2504x

Autor blogu

Kategórie