15 Najnebezpečnejších psích plemien

16. mája 2019, patus222, Nezaradené

1. Kaukazský ovčiak -Nerád prijíma nových ľudí a je u neho najväčšie riziko, že zaútočí aj na človeka, ktorého síce pozná, no nebol s ním od narodenia.

 

2. Pitbull- bol pôvodne chovaný k štvaniu býkov a psím zápasom. Dnes je považovaný za najnebezpečnejšie plemeno Ameriky.

 

3. Nemecký ovčiak – Pastieri dobytka s ním však až tak spokojní nie sú. Existuje vysoké riziko, že na dobytok zaútočí.

 

4. Rotvajler-  u rotvajlerov plynie agresivita najmä z nezodpovedného vlastníctva či nízkej socializácie a výcviku. Najmenej podceňovaná však býva jeho sila, ktorej má toto plemeno rozhodne dostatok.

 

5. Aljašský malamut- Môže byť ťažké ho vycvičiť a spočiatku býva nepriateľský voči iným zvieratám a väčšine ľudí. Ako strážny pes je nespoľahlivý.

 

6. Husky- Je známe aj svojou agresivitou v prípade, že sa nudí.

 

7. Doberman- Bol vyšľachtený v roku 1890 v Nemecku, vykazujú agresívne správanie voči iným psom, ale aj ľuďom, preto už nie sú chované ako policajné psy.

 

8. Čau-čau- potrebuje neustálu pozornosť od majiteľov. V opačnom prípade sa nevyhnete agresivite a nevychovanosti. Avšak aj s patričnou pozornosťou ho nikdy neodnaučíte urputne chrániť svojho majiteľa.

 

9. Vlkopes- ide o kríženca vlka a psa. V dôsledku kríženia genetických vlastností sú jeho vzorce správania oveľa menej predvídateľné, než u samostatného vlka či psa.

 

10. Boxer- Pôvodom pochádza z Nemecka. Jeho hravá a energická osobnosť sú vyvažované tvrdohlavosťou.

 

11. Akita Inu- Pochádza z horských oblastí Japonska. V prítomnosti cudzích ľudí sa však chová odmerane a nie je vylúčená agresia.

 

12. Kanárska doga-  V niektorých situáciách môžu byť agresívne voči iným psom a cudzím ľuďom.

 

13. Brazílska fila-  Má úžasné sledovacie schopnosti, no je tiež impulzívny a agresívny. Vzhľadom k jeho temperamentu, veľkosti a agresii bol v niekoľkých krajinách jeho chov striktne zakázaný.

 

14. Nemecká doga-So svojou veľkosťou 1.11 metra drží rekord najvyššieho psa. Pôvodne bola vyšľachtená k lovu diviakov a jeleňov v Nemecku.

 

15. Americký Bulldog- Ide o veľmi nebojácne plemeno. Pôvodne boli vyšľachtené ako úžitkové psy na farmách. Ich úlohou bolo zabíjať škodnú a chrániť majetok.