Ak nezmeníme naše správanie, tak už v roku 2050 príde k zásadnej zmene sveta a ľudská civilizácia pomaly zanikne

7. júna 2019, patus222, Nezaradené

Klíma na našej planéte by sa mohla do roku 2050 extrémne a nenávratne zmeniť.

 

Austrálski odborníci vo svojej správe udávajú vážne varovania.

Ak chceme odvrátiť katastrofické dôsledky klimatických zmien, tak okamžite musí dôjsť k drastickému posunu, a to k priemyslu s nulovými emisiami.

 

Inak budú mať ekologické katastrofy za následok rozsiahle pandémie, nútenú migráciu a možno aj jadrovú vojnu.

 

Politický dokument je produktom Národného centra pre obnovu klímy v Austrálii v Melbourne. Jeho autormi sú výskumný riaditeľa David Spratt a bývalý predseda austrálskej asociácie uhlia – Ian Dunlop.

 

Vzhľadom na všetky skutočnosti sa predpokladá, že do konca storočia sa globálne teploty zvýšia až o 5°C. “Klimatické zmeny predstavujú v súčasnosti hrozbu pre ľudskú civilizáciu, ktorá je takmer v polovici obdobia,” napísali David a Ian. Pričom sa predpokladá, že do roku 2050 stúpnu teploty o 3°C

 

V správe sa odporúča zamerať sa najmä na to, ako dokážu krátkodobé opatrenia zabrániť tomu, aby planéta už v polovici storočia dosiahla “bod zvratu”, pričom v tomto bode vyhliadka prevažne neobývateľnej Zeme vedie k totálnemu rozpadu národov. Podľa odborníkov sú vyhliadky bez okamžitých drastických krokov veľmi biedne. Obaja autori dokumentu sú presvedčení, že je absolútne nevyhnutné vybudovať priemyselný systém s nulovými emisiami. A to skutočne veľmi rýchlo.